Nokventilatie om stal, bedrijfshal of schuur te ventileren

Nokventilatie met de exclusieve oversteeknok van Wernsen Bouw & Montage

Revolutionair en toch eenvoudig; dat is de oversteeknok voor in uw stal, loods of schuur. Deze ventilatienok is een eigen uniek ontwerp van Wernsen Bouw en Montage. De oversteeknok is dankzij de goede ventilatie een goede bescherming tegen inregenen. De oversteek nok levert een hoge lichtopbrengst op en lage bouwkosten kosten met zich mee. Daarom een goed alternatief voor de traditionele ventilatienokken. Wat maakt de oversteek nok zo uniek?

Wat maakt het concept oversteeknok zo uniek?

De traditionele koepelnok kent een aantal nadelen, zoals matige ventilatie of een slechte lichtdoorlatendheid. Met deze tekortkomingen in het achterhoofd, hebben wij bij Wernsen Bouw & Montage een oplossing weten te vinden! De oversteeknok creëert een goede ventilatie en veel mogelijkheden voor een grote lichtopbrengst, terwijl regen, hagel en sneeuw buiten de deur gehouden worden. Dan denkt u misschien een unieke oversteeknok, dat zal wel flink in de kosten gaan lopen. Integendeel, ook daar is aan gedacht bij het ontwerpen van dit concept. We hebben er voor gezorgd dat de oversteeknok doorgaans eenvoudig te installeren is, waardoor de bouwkosten laag zijn gebleven.

3 varianten oversteeknok

Sinds de productie van onze eerste oversteeknok is er veel veranderd. Het concept is niet stil blijven staan, maar is met de tijd verder aangepast en doorontwikkelt. We passen continue aanpassingen door, omdat de hedendaagse stalontwerpen ook blijven ontwikkelen. Daardoor hebben wij een drietal varianten van de oversteeknok. Hierdoor kunnen we effectief inspelen op uw behoefte.

1. De standaard oversteeknok: Onze eerste variant, daar waar het allemaal mee begonnen is. We noemen hem daarom ook het standaardmodel. Bij type oversteeknok wordt er een lichtstraat geplaatst aan de overstekende dakzijde. Deze variant laat zich eenvoudig en voordelig plaatsen, waardoor de bouwkosten laag blijven.

2. Oversteek/schaduw nok: De tweede variant laat zich voornamelijk kenmerken in de hoge lichtopbrengst. Heeft u extra licht nodig in uw schuur, loods of stal? Met de oversteek/schaduw nok worden er twee lichtstraten geplaatst, waardoor de lichtopbrengst maximaal is.

3. Schaduw nok: De derde variant is ontworpen op wens om zo min mogelijk zonlicht in de stal te creëren. Vandaar het type schaduw nok. In een aantal gevallen is het niet wenselijk dat zonlicht direct in de stal valt. Dit probleem lossen we op met de variant Schaduw. Bij dit type wordt de lichtstraat aan de schaduwkant geplaatst. Zo heeft u een maximale lichtopbrengst zonder directe lichtinval.

Hoe monteren we de oversteeknok?

De ventilatienokken zijn geschikt voor zowel daken met golfplaat als daken sanwichpanelen. Bij het monteren van de lichtstraat maken we gebruik van meerwandig polycarbonaat. Dit materiaal is stevig en slagvast en daarmee zeer duurzaam.

‘Wind wordt juist weggeleid’. Een opstaande rand van aluminium voor de opening zorgt dat de wind op de technische juiste manier geleid wordt. Daardoor onstaat een goede afzuigende werking, die de ventilatie in uw stal bevordert. Deze opstaande rand is een optionele keuze en is nagenoeg in elke RAL-kleur te leveren.

De oversteeknok plaatsen in de meeste gevallen eenvoudig door de al aanwezige gordingen van uw bestaande koepelnok. Dit zorgt er voor dat de bouwkosten laag blijven. Als extra optie heeft u de keuze om vogelgaas te laten plaatsen ter bescherming van vogels.

Dak met golfplaten of sandwichpanelen

Heeft u voorkeur voor een dak van golfplaten? Dan wordt de lichtstraat gemaakt van lichtdoorlatende golfplaten van meerwandig polycarbonaat. Hiermee kunnen de lichtstraten probleemloos verwerkt worden in het dak

Als u kiest voor een dak met sandwichpanelen, dan wordt eerst een vrijdragende frame van aluminium geplaatst. Op deze fram worden de lichtdoorlatende vlakke platen van meerwandig polycarbonaat gemonteerd en bevestigd met aluminium afdekprofielen voorzien van rubbers

Ook leveren wij gebogen lichtstraten voor platte daken en complete veranda's / carport.

Wanneer kiest u voor nokventilatie in uw stal, loods of bedrijfshal?

Gaat u ook voor een beter leefklimaat in uw stal, loods, schuur of bedrijfshal? Een beter leefklimaat met meer daglicht en betere ventilatie zorgen voor een hoger rendement van uw pluimvee. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn bij uw nieuwbouw- of renovatieproject? Neem dan contact met ons. Wij geven u graag een advies op maat.