5 Voordelen van de ventilatienok

Waarom zou u kiezen voor een ventilatienok? Dat is vraag die u niet alleen stelt. Revolutionair en toch eenvoudig; dat is gebruik maken van de ventilatienokken van Wernsen Bouw & Montage. Deze ventilatienok is een eigen ontwerp van Wernsen Bouw en Montage. Om u een beeld te geven waarom de ventilatienokken zo gewild, geven we 5 grote voordelen van de ventilatienok.

Wat is een ventilatienok?

De meest gebruike koepelnok kent soms een aantal nadelen, zoals een matige ventilatie of een slechte lichtdoorlatendheid. Daarom hebben we bij Wernsen Bouw & Montage verder gekeken naar een passende oplossingen. Met de ventilatienokken creeëren wij een goede ventilatie en veel mogelijkheden voor een grote lichtopbrengst, terwijl regen, hagel en sneeuw buiten de deur gehouden worden. Bekijk de 5 grootste voordelen van de ventilatienok.

Dit zijn dé 5 voordelen van de ventilatienok

1. Goede ventilatie

De naam zegt het al ventilatienok. Dankzij de goede afzuigende werking wordt vervuilde en vochtige lucht snel afgevoerd. Hierdoor blijft de lucht in de schuur frisser, de stal droger en hebben bacteriën minder kans zich te nestelen. Zo ontstaat er een beter leefklimaat voor uw vee.

2. Bescherming tegen inregenen:

Misschien denkt u zo een oversteeknok, dan is mijn hal, schuur of stal open. Maar dankzij het overstekende dak deel en de opstaande rand is de kans op inregenen vrijwel nihil. Zo is uw hal, stal of schuur open, maar heeft u geen last van regen.

3. Hoge lichtopbrengst:

Van een donkere naar een lichte hal, stal of schuur. U krijgt een hoge lichtopbrengst. De lichtstraat of -straten zorgen voor een hoge lichtopbrengst, waar mens en dier zich prettig bij zullen voelen. Ook bespaart u meteen op uw stroomkosten! Het bevordert het welzijn van mens en dier.

Waarom kiest u voor een type ventilatienok op uw schuur, stal of hal?

4. Lage bouwkosten:

Naast alle praktische gemakken en voordelen heeft u ook financiële voordelen met de nieuwe oversteeknok. De oversteeknok laat zich namelijk eenvoudig monteren, omdat er niet of nauwelijks aanpassingen nodig zijn. En doordat regen, hagel en sneeuw niet binnen kunnen dringen, hoeft u niet extra te investeren in een aanvullende regengoot of tafeldak.

5. Beter dierenwelzijn:

Misschien wel één van belangrijkste criteria voor u als agrariër. De goede ventilatie en het vele daglicht zorgen er voor dat uw vee productiever en minder snel ziek zal zijn. Hierdoor heeft u een hoger rendement, terwijl u bespaart op bijvoorbeeld uw dierenartskosten!

Nokventilatie voor uw stal, loods of bedrijfshal?

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn bij uw nieuwbouw- of renovatieproject? Neem dan contact met ons. Wij geven u graag een advies op maat.